Peuteropvang De Bengeltjes

Peuteropvang De Bengeltjes, een knusse peuteropvang in Geesteren

Peuteropvang De Bengeltjes is een kleinschalige peuteropvang aan de Kampboerlaan 10. Op maandag en donderdag worden tijdens de schoolweken de peuters tussen 08.30 en 08.45 uur gebracht en om 14.00 uur weer opgehaald. Er bestaat de mogelijkheid, als kinderen ’s middags nog hun slaapje hebben, om ze om 11.45 uur op te halen. Is het slaapje ’s middags eraf, dan kunnen ze gewoon tot 14.00 uur blijven. De peuteropvang is bedoeld voor alle kinderen van 2-4 jaar en is gehuisvest in de jongste BSO-groep in het oude gedeelte van de Aloysiusschool.

VVE Uk & Puk
Eigenlijk een beetje zoals de vroegere peuterspeelzaal. Net als op de peutergroepen van De Boerderij werken we bij De Bengeltjes ook met de VVE methode Uk & Puk en de daarbij behorende thema’s. Op dit moment hebben we het thema ‘Oef, wat warm!’, een toepasselijk thema in de zomer. En zo werken we het hele jaar door met thema’s van Uk & Puk. Ook een heel leuk thema is die van ‘Ik en mijn familie’. Dan plannen we ook altijd een week waarin alle opa’s en oma’s op bezoek mogen komen. En ze zijn natuurlijk megatrots op hun eigen kleinkind(eren).

De peuters spelen in de jongste BSO groep, de Deugnieten. Een ruime groep met leuke hoekjes, zoals een poppenhoek en natuurlijk de themahoek die iedere 6 weken verandert.

De peuters kunnen buiten spelen op het schoolplein en ook gebruik maken van de zandbak en de speeltoestellen. Soms mogen ze al samen spelen als de kleuters uit groep 1 ook buiten spelen.

Doorgaande ontwikkellijn

Doordat ze dichtbij de basisschool zitten, worden de peuters al spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Zeker ook voor peuters die naar een gastouder gaan, is dit een mooie gelegenheid om met leeftijdsgenootjes te spelen, zodat ze een goede voorbereiding krijgen om straks naar de basisschool te gaan. Dan is de stap, als ze 4 jaar worden, niet meer zo groot. Ook de doorgaande ontwikkellijn naar de basisschool wordt als zeer positief ervaren. In onze kinderopvang werken we met een observatiesysteem. Zodra kinderen 4 jaar worden, wordt de overdracht, uiteraard met toestemming van de ouders, naar de basisschool gestuurd. Dan kennen ze het kind al een klein beetje en kunnen ze soms net dat extra duwtje in de rug geven, zodat kinderen zich snel veilig en vertrouwd voelen op school.

Opvangkosten

Omdat peuteropvang voor alle kinderen mogelijk moet zijn, kunnen ouders die niet werken of waarvan 1 ouder werkt, een vergoeding krijgen vanuit de gemeente. Ouders die beiden werken, kunnen hiervoor kinderopvangtoeslag aanvragen.

We bieden deze VVE-peuteropvang aan tijdens de schoolweken (40 weken). De breng- en haaltijden zijn als volgt:

Brengen               : 08.30 - 08.45 uur
Halen                   : 13.45 – 14.00 uur (of tussen 11.30-11.45 uur)

Mocht u meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen met Kinderopvang De Boerderij op 0546-631618 of mailen mag ook naar info@kinderopvang-deboerderij.nl.

 

Kinderopvang De Boerderij • Bragersweg 9 • 7678 TH Geesteren • Tel: 0546-631618 • info@kinderopvang-deboerderij.nl